## **Texas Municipal Courts Association**



#### ANNUAL CONFERENCE

INN ON BARONS CREEK 308 S. Washington Street Fredericksburg, Texas 78624

**JUNE 21-23, 2023** 

#### DAY 1: Wednesday, JUNE 21, 2023

11:00 A.M. – 1:00 P.M. <u>REGISTRATION – Nimitz Ballroom</u>

1:00 P.M. – 1:30 P.M. OPENING CEREMONY – Nimitz Ballroom (0.50 hrs.)

TMCA WELCOME - TMCA President, Hon. Gary Ellsworth, City of Spearman

Posting of Colors – Fredericksburg High School ROTC Color Guard

Pledge of Allegiance – President-Elect–Hon. Brian Holman, City of Lewisville

National Anthem – Fredericksburg

Welcome -

1:30 P.M. – 3:00 P.M. Kent Julian – Live It Forward – Nimitz Ballroom (1.5 hrs.)

3:00 P.M. – 3:20 p.m. <u>Vendor Introduction</u> – Nimitz Ballroom

3:20 P.M. – 3:30 P.M. BREAK

3:30 P.M. – 5:00 P.M. Kent Julian – Live It Forward – Nimitz Ballroom (1.5 hrs.)

2:30 P.M. – 4:30 P.M. VENDOR EXPO – Brodbeck/Nimitz Ballrooms

5:45 P.M. – 7:00 P.M. TMCA PRESIDENT'S RECEPTION – Presidential Suite 3<sup>rd</sup> Floor

### **DAY 2: Thursday, JUNE 22, 2023**

8:00 A.M. – 10:00 A.M. Hector Gomez, OCA – Court & Personal Security – Nimitz Ballroom (2 hrs.)

10:00 A.M. – 10:15 A.M. BREAK – Brodbeck/Nimitz Ballrooms

10:15 A.M. – 11:30 A.M. Pat Riffel – "Even Lady Justice Had Balance" – Nimitz Ballroom (1.25 hrs.)

11:30 A.M. – 1:00 P.M. LUNCH – On your Own

# 1:00 P.M. – 2:00 P.M. <u>TMCA Annual Business Meeting</u> – President, *Gary Ellsworth* – Nimitz Ballroom (1 hr.)

Welcome – Hon. Bonnie Townsend (Luling)

Call to Order - Hon. Gary Ellsworth (Spearman)

Announcement of 2022-2023 Board Members – Hon. Gary Ellsworth (Spearman)

President's Report – Hon. Gary Ellsworth (Spearman)

Treasurer's Report – Landra Solansky (Seguin)

Membership Committee Update – Hon. Jan Blalock-Matthews (Idalou)

Legislative Committee Report – Brian Holman (Lewisville)

Future of TMCA – Hon. Brian Holman (Lewisville)

Old Business – Hon. Gary Ellsworth (Spearman)

New Business – Hon. Gary Ellsworth (Spearman)

Adjourn

2:00 P.M. – 2:30 P.M. <u>VENDOR MEET AND GREET – BREAK</u>

2:30 P.M. – 4:30 P.M. Kirk Noaker, Senior Specialist w/ The ARC – IDD and Mental Health as it intersects with Municipal Courts - Nimitz Ballroom (2 hrs.)

5:30 P.M. – 9:00 P.M. Transportation to/from Banquet

6:00 P.M. – 6:30 P.M. RECEPTION

6:30 P.M. – 7:30 P.M. TMCA BANQUET & AWARDS

7:30 P.M. – 8:00 P.M. AWARDS PRESENTATION

### **DAY 3: Friday, JUNE 23, 2023**

8:00 A.M. – 9:00 A.M. – Blake Harris, Ph.D., Cynthia Gray, JIV Program Manager & Terri Williams, M.A. – TVC's Justice Involved Program: Who we are, What we do & How we can Support You (1 hr.)

9:00 A.M. – 10:00 A. M. Very Special Guest Speaker – Mental Health/Government Relations - Nimitz Ballroom (1 hr.)

10:00 A.M. – 10:30 A.M. BREAK – Brodbeck/Nimitz Ballrooms

10:30 A.M. – 11:30 A.M. – Very Special Guest Speaker – Mental Health from Municipal Court to the Texas Supreme Court-Nimitz Ballroom (1 hr.)

11:30 A.M. – 12:00 P.M. CLOSING CEREMONY – Nimitz Ballroom